De leukste week op school met De Voorleesdagen!

Volgende week begint misschien wel de leukste week op school: De Nationale Voorleesdagen gaan van start! Voorlezen? Dat is feest voor iedereen. Land van lezen heeft extra materiaal voor je klaargezet. Zo zet je snel een mooie voorlees les neer.

De week van 24 januari tot en met 3 februari staat volledig in het teken van De Nationale Voorleesdagen. Ook hier op Land van lezen vind je voorleesnieuws, de leukste voorleestips, interviews en natuurlijk slimme, gratis verrijkingsmaterialen om van voorlezen het leukste moment van de dag te maken. Met een handige 'voordelen van voorlezen'-poster in onze onlangs verschenen Krant van lezen om in de klas op te hangen. Laat het voorlezen maar beginnen! (Ligt er geen krant in de schoolbrievenbus? Laat het ons dan weten via landvanlezen@zwijsen.nl dan maken we voor je in orde). 

Handige (voor)leestips, (voorlees) boekentips, nieuws en handige (gratis) extra materialen (een NIEUWE boekbinder!) om van voorlezen het leukste moment van de dag te maken! 

Kijk eens naar de gratis digibordlessen die we hebben ontwikkeld. Er is een les voor de onderbouw en een voor de bovenbouw. Want voor voorlezen ben je natuurlijk nooit te oud! 

Of ben je op zoek naar een handige lesbrief, om te gebruiken tijdens de voorleesweek? Kijk dan eens hier: lesbrief Voorleesdagen 2018. 

Wil je prachtige rekenprentenboeken en versjesboeken om voor te lezen winnen? Doe mee met de WINACTIE 

In het hart van de krant vind je een vrolijke poster met 15 voordelen van voorlezen om op te hangen in de klas. Iedere dag een kwartier voorlezen, daar kun je de klok op gelijk zetten! 

Meteen naar de volledige digitale Krant van lezen #2

Ook onze vaste vlogger, kinderboekenschrijver Jorgen Hofmans besteedt in zijn vlog aandacht aan voorlezen! Bekijk hieronder zijn nieuwste vlog, met aandacht voor het Prentenboek van het Jaar Ssst, de tijger slaapt.