In de klas

Feest!

17 februari 2020

Hoera, het is feest in de klas!

Bij dit versjesboek zijn veel frisse en mooie werk-en doebladen gemaakt en ook een mooie kleurplaat. Leuk om in je klas te doen. Je vindt ze hieronder, gerangschikt per versje.

Lees jij mij?

Maak met je leerlingen zelf boekenleggers. Natuurlijk handig om bij te houden waar je gebleven bent en leuk om telkens weer dat zelfgemaakte knutselwerkje terug te zien.
Download de boekenlegger

Dieren in de klas

Oefen met onderstaand werkblad (en de werkbladen bij de andere versjes) de verhaaloriëntatie van je leerlingen en ontwikkel het inzicht in verhaalelementen. De antwoorden die je leerlingen geven zijn altijd goed. Als je leerling het maar uit kan leggen. Zo leren ze over een versje na te denken, en kun je met je leerlingen over het versje praten.

Download hier het werkblad bij Dieren in de klas.
Ga meteen naar de digibordles Rijmen met dieren voor kleuters. 

Grote vriend

Download hier het werkblad bij Grote vriend

Weg met die juf!

Ga meteen naar de digibordles voor groep 4-6

Naast Daan

Werkblad bij Naast Daan

Taalles

Lesbrief bij het versje Taalles. Met tips om een versje klassikaal te bespreken en een leuke oefening om te spelen met woorden, net als de hoofdpersoon in het versje.

Stomme tafelsom

Lesbrief
Met klassikale en individuele lestips.

Juffie in de dierentuin

Ga meteen naar de digibordles Rijmen met dieren voor kleuters.
Lees eerst het versje voor en laat de kinderen dan de juf zoeken en inkleuren. Daarna lekker de rest inkleuren. De kleurplaat is het mooist op A3-formaat!

In geval van heimwee

Je leerlingen in groep 8 een leuke herinnering meegeven? Stel een klassenboek samen. Het klassenboek is geïnspireerd op het versje In geval van heimwee (Bies van Ede) uit Feest in de klas. Lees het versje eerst voor en ga dan aan de slag met het klassenboek:
Print voor elke leerling een invulpagina en laat ze die invullen. Print ook de voorkant een keer uit en noteer hier zelf de naam van de school. Leg het hele pakket op elkaar en kopieer het klassenboek voor elke leerling een keer. Veel plezier!

Download hier de voorpagina van het klassenboek en hier de pagina om zelf in te vullen.

1 reactie

BIEKE MOSTMANS schreef op 7 december om 23:34

voor de poëzieweek 2021 ben ik op zoek naar leuke gedichtjes en werkvormen erbij. Ik kwam op deze pagina terecht met leuke tips.
Helaas heb ik het gratis versjesboek "Lezen is een feest" niet.
Zijn de gedichtjes ergens beschikbaar? Bedankt!