In de klas

Doe mee en stem met je leerlingen!

2 maart 2018

Ieder jaar kiest de Nederlandse Kinderjury het beste kinderboek van het jaar. De jury bestaat uit alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het is een leuke en verrassende manier om samen met boeken bezig te zijn. Kinderen lezen en beoordelen boeken en brengen uiteindelijk hun stem uit op hun favoriete kinderboek. Ook hier op Land van lezen vind je tips, vlogs, blogs, interviews en gratis materiaal (een handige lesbrief bijvoorbeeld!) om er met je leerlingen een succes van te maken! Kom ook regelmatig even een kijkje nemen: deze pagina wordt steeds geupdated! 

 

Lesbrief Nederlandse Kinderjury - in drie stappen stemmen 

Even opfrissen: zo werkt het stemmen. In drie eenvoudige stappen stem je met je leerlingen op hun favoriete boeken. Lees hier in lesbrief stappenplan hoe je dat doet. 

Lees de blog van Janna over háár favoriete jeugdboek 

De aanstaande Kinderjury-periode liet onze vaste blogger weer even teruggaan naar haar eigen favoriete jeugdboek. Wat had ze als kind genoten van Jossie van de paardenhoeve. Ook al waren de 'deskundigen' het minder met haar eens dat 'dít het beste boek ooit was'. Lees haar heerlijk herkenbare blog hier! 

Bekijk de vlog van Jorgen met je leerlingen! 

Ook onze vaste vlogger en kinderboekenschrijver Jorgen Hofmans tipt zijn favoriet voor de Kinderjury 2018

Lees het interview met kinderboekenschrijfster Monique van Hest

Kinderboekenschrijfster Monique van Hest is genomineerd en haar boek Enter de Game zone (met gratis materiaal hier op Land van lezen!) staat op de Tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2018. Lees hier het interview met de schrijfster! 

Monique van Hest - Tiplijst Kinderjury 2018 - Land van lezen

Lees het interview met kinderboekenschrijfster Sanne de Groot

Kinderboekenschrijfster Sanne de Groot is genomineerd met haar boek Dansen is stoer man! (Bekijk ook het filmfragment bij het boek). Lees ook het interview dat Land van lezen met de schrijfster van het boek hield. Je leest het hier

Sanne de Bakker - Tiplijst Kinderjury 2018 - Land van lezen

Lees het interview met kinderboekenschrijver Jozua Douglas 

Kinderboekenschrijver Jozua Douglas is genomineerd met zijn boek De Broers Grombek. Lees het interview dat Land van lezen met de schrijver van het boek hield. Je leest het hier. 

Jozua Douglas - Tiplijst Kinderjury 2018 - Land van lezen

Lees het interview met kinderboekenschrijfster Anja Vereijken 

Kinderboekenschrijfster Anja Vereijken is genomineerd met haar boek Gekke dieren, ze leven overal. Lees het interview dat Land van lezen met de schrijfster hield. Je leest het hier

Anja Vereijken - Tiplijst Kinderjury 2018 - Land van lezen

Er zijn nog geen reacties.