In de klas

Het leespanel leest: Niek de Groot en zijn vrienden

17 juni 2019

"Deze week ontvingen we weer een boekenpakket voor het Lezerspanel van Land van Lezen. Dit keer zat er een leuk boek bij waarmee ik mijn groep 8 zeker blij zou maken: Niek de Groot en zijn vrienden. Ik nam het boek mee naar school en liet het zien aan de klas. Een leerling was meteen erg enthousiast. ‘Dat zijn leuke boeken!’ riep hij. Ik vroeg hem of hij de boeken van Niek de Groot kende, en hij gaf aan dat hij er al meer boeken van had gelezen en dat het echt een leuke serie is. We hebben er even kort over gepraat en daarna mocht hij het boek als eerste gaan lezen waar hij natuurlijk heel blij mee was.

Land van Lezen leespanel

Niek de Groot is de razend populaire graphicnovel-serie van schrijver en striptekenaar Lincoln Pierce. De serie gaat over Niek de Groot. Hij is geniaal, maar het lijkt erop dat zijn omgeving niet overtuigd is. Hij komt voortduren in de problemen, op school, thuis, op straat, overal. Lekker humoristisch, in de stijl van Leven van een loser.

Volgens mijn klas een super leuke serie om te lezen! Dus zeker aan te raden voor de bovenbouwgroepen. Dit nieuwe avontuur van Niek de Groot is anders dan de vorige boeken in deze serie. Deze graphic novel is namelijk geheel in ballonstripvorm. Er staat minder tekst in en de uitgave is helemaal in kleur. Erg leuk volgens mijn leerling die het boek nu aan het lezen is. Van hem mogen er vaker boeken uit gaan komen in deze vorm! Het maakt de Niek de Groot-boeken nog aantrekkelijker om te lezen." 

Marloes Thomassen, leerkracht groep 8 en leescoördinator St. Egbertusschool. 

Er zijn nog geen reacties.