Schoolbibliotheek

"Juf, het verhaal leest zo lekker weg!"

9 mei 2019

"Een aantal dierenliefhebbers uit groep 6/7 waren meteen enthousiast bij het zien van de cover. De tekeningen zijn erg leuk; op veel pagina’s kom je een zwarte kat tegen met allerlei uitdrukkingen. Het verhaal wordt vanuit de beleving van de kat Winston vertelt waardoor er hilarische taferelen ontstaan."

"Juf, het verhaal leest zo lekker weg". "Moet je nu toch eens horen; hoe spannend!" Deze kreten, en het gegiechel onder het stillezen, maakt dat de andere klasgenoten niet kunnen wachten tot zij aan de beurt zijn om het boek te lezen!" - Juf Renske Harteman en haar groep 6 en 7.

"Wij geven dit boek een 9,5!" 

"Het verhaal gaat over de kat Winston. Kira is het baasje van Winston. Een klasgenootje van Kira wordt ontvoerd. Kira krijgt hulp van vrienden en haar Russische Oma en Winston krijgt hulp van zijn kattenvrienden: de Muskedieren." 

"Met z’n allen gaan ze op zoek naar Kira’s klasgenootje en de dader. De conciërge is verdacht, maar is hij ook echt de dader? Dit boek is geschikt voor groep 7, 8 en de brugklas. Het verhaal is avontuurlijk, geheimzinnig, leuk en spannend. Elk hoofdstuk heeft een grappige titel. Wij willen nu heel graag deel 1 lezen. Wij geven dit boek een 9,5!" - Teun (10 jaar) en Conner (10 jaar), basisschool De Pontus in Etten-Leur.

"Het is een spannend én grappig boek"

"Ik heb dit boek gelezen en ik wil jullie graag delen wat ik er van vind. Het gaat over een kat Winston, die een ding heel graag wil. Hij wil bij zijn kattenvriendin Odette zijn en pelmini’s eten." 

"Pelmini’s zijn Russische deeghapjes met vlees. Kira, zijn baasje, is een meisje van ongeveer 12 jaar. Ze is samen met haar moeder Anna in Duitsland gaan wonen bij professor Hagedoorn. Maar op een dag gebeurt er iets ergs. Kira's klasgenoot Emilia wordt ontvoerd. En dan gaat Winston met zijn groep de ontvoerder pakken. Ze krijgen hulp van Kira’s Russische oma. Samen lukt het ze om de ontvoerder te pakken. Eind goed, al goed want iedereen is weer bijgekomen. En ze krijgen ook allemaal een extra grote portie Pelmini’s. Het is een spannend en leuk boek. En ook nog eens grappig. Ik denk dat het een boek is voor kinderen vanaf acht jaar. Ik zou het boek aanraden. Je moet het sowieso eens proberen. Ik geef het boek een 10+." - Thijmen (11 jaar) KBS De Marke. 

Er zijn nog geen reacties.