Schoolbibliotheek

Series lezen – met een NIEUWE Fritzi en Co!

24 februari 2020

Je kent ze wel, van die boeken waarvan je na het lezen denkt: ‘Geef me er nog zo één!’ Of: ‘Had ik het nog maar niet uit.’ Dan is het heerlijk om te ontdekken dat de schrijver een aantal vervolgdelen heeft geschreven. Want dan kun je doorlezen en ontdekken hoe het verdergaat met de hoofdpersoon. Land van Lezen tipt dan ook de nieuwste, en bij kinderen enorm populaire Fritzi en Co - De bedrieger . 

Fritzi en Co is een grappige detectiveserie voor kinderen in de leeftijd 7 tot 9 jaar (AVI E4-niveau). De verstrooide Fritzi werkt bij de politie. Ze loopt de hele dag te dromen, ook tijdens haar werk. Gelukkig zorgen haar kinderen Frida, Midas en Rens ervoor dat niet alles in de soep loopt.

Het enge pretpark is het eerste boek uit de serie. Het tweede deel van Fritzi en Co - De bedrieger is nu uit. In het najaar van 2020 verschijnt het derde deel in de serie. Zo kunnen kinderen lekker doorlezen over dezelfde hoofdpersonen.

Deze serie zit boordevol humor en heeft het echte doorleeseffect op kinderen. Fritzi en Co – De bedrieger gaat over een rare schoorsteenveger, een leuke schilderijenverkoper en een onbetrouwbare koopman. Wat ontdekken Fritzi en haar kinderen dit keer?

Het lezen van boekenseries is zeker aan te bevelen. Kinderen die leren lezen moeten namelijk leeservaring opdoen en leeskilometers maken. Het is net als leren zwemmen: oefening baart kunst. En als zelf lezen nog niet zo makkelijk gaat, is het fijn om door te kunnen lezen over een bekend onderwerp.

Het kiezen van een (volgend) boek is bovendien iets wat kinderen ook nog moeten leren. Lekker kunnen doorlezen over Fritzi en Co  Dievenschool,  Mees Kees, Dolfje Weerwolfje of Dummie de Mummie is dan een uitkomst. Het stimuleert het plezier in lezen en dus de leesontwikkeling. 

Er zijn kinderboekenseries voor alle leeftijden. Denk maar aan de prentenboeken over Kikker van Max Velthuijs, de boeken voor beginnende lezers van Rian Visser en de zeven delen van Harry Potter. Heel verschillend qua onderwerp, belevingsniveau en doelgroep, maar wel allemaal boeken die vertellen over dezelfde personen. Het worden oude bekenden waarvan je op aankunt. En herlezen is helemaal niet erg. (Ook niet voor de tiende keer!).

Bekijk de volgende bij leerlingen populaire series:

 • Dievenschool
  Dievenschool is een spannende serie voor kinderen van 7-9 jaar op AVI M4. Dit is het eerste boek uit de serie. Dievenschool op vrije voeten is deel 2 en in het najaar van 2020 verschijnt deel 3. 

 • Supermeiden
  Speciaal voor meisjes vanaf 7 jaar is er de serie Supermeiden! Avontuurlijke, grappige én gezellige boeken over onder andere bakken, dieren en piraten. Geschreven door populaire kinderboekenschrijvers als Jolanda Horsten, Mariken Jongman en Janneke Schotveld. De boeken zijn voorzien van kleurrijke illustraties waar meiden blij van worden (AVI M4-M5).
 • BOJ
  B.O.J. is dé serie boeken voor jongens van 7 tot en met 12 jaar. B.O.J. staat voor Boeken Over Jongens. Met een echt jongenspanel. Alleen door het panel goedgekeurde boeken zijn in de serie opgenomen.
 • Ik lees
  Leren lezen is geweldig. Er gaat voor kinderen een wereld open. De serie Ik lees! is ontwikkeld voor kinderen die leren lezen. Het zijn toegankelijke boeken met leuke en soms ook herkenbare verhalen. De boeken bevatten veel illustraties, die de tekst ondersteunen. Ik lees! bevat boeken op AVI Start, M3, E3 en M4.
 • Floor
  Na het succes van Helemaal Floor! en Hoera voor Floor! verschijnt deze nieuwe omnibus, met daarin de delen: Floor schrijft (straf )regels en Floor is voor!, voor het eerst gebundeld. Want van Floors hilarische regels krijgen de lezers nooit genoeg. 
 • Dolfje Weerwolfje
  Dolfje heeft al veel beginnende lezers enthousiast gekregen voor het lezen. Inmiddels zijn er al veel boeken verschenen, voor verschillende leeftijden, en is er ook een tijdschrift, er zijn knuffels en spellen: er is altijd wel iets te beleven rondom Dolfje.
 • Mees Kees
  Serie met veel humor, en een klas vol kinderen die elkaar accepteren zoals ze zijn.
 • Geronimo Stilton
  Geronimo Stilton kom je overal tegen! In India, op het toneel, bij het voetbal. En dan maakt hij ook nog eens de gekste dingen mee! Terwijl hij eigenlijk vooral van rust houdt... Rust en een stukje kaas...
 • Dagboek van een Muts

  Voor meiden, hilarische avonturen, met veel illustraties in de tekst, in dagboekvorm

 • Leven van een Loser
  Geestige reeks over jongen die niet altijd grip heeft op zijn leven. Met veel tekeningen waarin een deel van het verhaal verteld wordt.

Er zijn nog geen reacties.