In de klas

Spannende boeken favoriet bij jongens

5 november 2018

Uit onderzoek blijkt dat jongens minder lezen dan meisjes. Houden jongens niet van lezen dan? Jawel, maar ze houden ook van andere dingen: sporten, gamen en buiten spelen. Jongens moeten er meer dan meisjes van worden overtuigd dat het lezen van een boek de moeite waard is.
 

Jongens vanaf een jaar of tien zijn voor uitgeverijen een lastige doelgroep. Je kunt je afvragen of je als uitgeverij überhaupt wel boeken voor ze moet maken. Als ze er toch niet op zitten te wachten … Maar dat vinden we eeuwig zonde bij Zwijsen.
Als leesspecialist wil Zwijsen dat álle kinderen plezier beleven aan lezen. Kinderen die lezen hebben namelijk meer kans op een succesvolle schoolcarrière. Met andere woorden, kinderen die lezen, leren beter.

Wat vinden jongens meestal leuk om te lezen? Spannende boeken met kleurenillustraties en veel humor doen het goed bij deze doelgroep. De boeken moeten niet te braaf zijn. En zijn ze eenmaal gegrepen door een verhaal, dan lezen ze dóór. Jongens lezen dan ook vaker boeken in series dan meisjes. Dat blijkt uit het onderzoek Leesgedrag en – voorkeuren van jongens in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar."

B.O.J.: Boeken Over Jongens

Deze serie is speciaal voor jongens in de midden- en bovenbouw in de leeftijd van ongeveer 7-12 jaar. Met de B.O.J.-serie lezen jongens met plezier en ze ontwikkelen zich tot goede lezers. B.O.J.-boeken zijn stoer, vol avontuur en humor en met jongens in de hoofdrol. Een heus jongenspanel heeft deze boeken goedgekeurd.
 

De boeken van B.O.J.:
 

• zijn grappig en razend spannend,
• zitten vol illustraties en grapjes in de tekst,
• zijn toegankelijk geschreven,
• hebben korte hoofdstukken, veel cliffhangers en ludieke boekbesprekingtips,
• gaan over ... jongens natuurlijk

Er zijn nog geen reacties.