[Actie gesloten] Leescoördinatoren opgelet: Win de Schoolbiebscan

2 juli 2019
  • Ben jij een betrokken en actieve leescoördinator en zie jij door de berg boeken je schoolbieb niet meer? Of wil jij juist starten met het bouwen aan een solide biebcollectie? 
  • Ben jij bereid / durf jij boeken weg te doen als ze niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd?
  • Heb je budget om de collectie (aan) te vullen met nieuwe aanwinsten?
  • Weet je echter niet zo goed hoe en waar je moet beginnen?

Kortom: kan jouw schoolbieb een oppepper gebruiken om het nieuwe schooljaar leesklaar te beginnen? Doe dan mee en win hulp van onze Schoolbiebscanadviseur (t.w.v 475,- euro).

Wat moet je doen?

  • Motiveer waarom juist jij/jullie schoolbieb deze hulp kunt gebruiken.
  • Mail je contactgegevens (schoolgegevens) naar schoolbiebscan@zwijsen.nl tot 20 juli. Wij kiezen dan een winnaar uit en nemen contact met je op om verdere data te bepalen

2 reacties

Bianca Baars schreef op 10 juli om 15:04

Beste,
Wij zouden echt heel graag hulp kunnen gebruiken! We zijn een SBO-school met een sterk verouderde bieb. Boeken uit de vorige eeuw! De uitdaging voor ons is om een aanbod te verzorgen voor zowel onze hoogbegaafden afdeling, maar ook voor onze leerlingen met leerachterstanden.
Durft u de uitdaging samen met ons aan?

Nelie van Dam schreef op 12 juli om 17:32

Wij krijgen volgend schooljaar een nieuwe schoolbibliotheek. Eerst stonden alle boekenkasten door de hele school heen en was er weinig overzicht. Na 2 jaar hard werken om de leescultuur in onze school te verbeteren en meer lessen over leespromotie en de hele oude boeken de school uit. Nu gaan we de volgende stap maken en krijgen we één grote schoolbibliotheek met alle boeken beschikbaar voor de gehele school. We zoeken een goede manier om bij te houden welke boeken we hebben en waar we nog moeten aanvullen. Wie weet is de schoolbiebscan een mooie manier voor ons.