Annie M.G. Schmidtlezing 2019

13 mei 2019

De Grote Vriendelijke Podcast (GVP) brengt dit jaar de 20ste Annie M.G. Schmidtlezing uit als podcast! Schrijfster Marjolijn Hof geeft in de voordracht op 15 mei 2019 in het Kinderboekenmuseum in Den Haag haar visie op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van haar lezing is ‘Een noodzakelijk kwaad?’.

De Annie M.G. Schmidtlezing

De Annie M.G. Schmidtlezing is een begrip in de wereld van het kinderboek. De lezing werd voor het eerst gehouden in 2000 en sindsdien geeft jaarlijks een gerenommeerd kinderboekenschrijver zijn of haar persoonlijke visie op de (studie van) kinder- en jeugdliteratuur. Veel bekende auteurs uit Nederland en Vlaanderen hebben in de afgelopen jaren de lezingen verzorgd, zoals Paul Biegel, Imme Dros, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Bart Moeyaert en Anna Woltz.

Marjolijn Hof  

Voordat Marjolijn Hof zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte ze bijna twintig jaar als jeugdbibliothecaris. In 1999 debuteerde ze met De bloem van de buurt. Voor haar boek Een kleine kans kreeg ze onder meer de Gouden Griffel en voor De regels van drie de Woutertje Pieterse Prijs. Haar recentste boek, lepelsnijder, werd lovend ontvangen en getipt door De Grote Vriendelijke Podcast. 

Praktische informatie

De lezing vindt plaats in het Kinderboekenmuseum in Den Haag en begint op 15 mei 2019 om 20 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Kaarten zijn voor € 9,- online te bestellen via kinderboekenmuseum.nl. De special van De Grote Vriendelijke Podcast zal uiterlijk 17 mei 2019 online komen en is dan kosteloos te beluisteren op degrotevriendelijkepodcast.nl en via Spotify, iTunes en alle podcast-apps.

Er zijn nog geen reacties.