De Kinderjury 2018 koos…

27 juni 2018
Illustratie: Katrien Holland

Volgens 25.000 stemmende kinderen in Nederland zijn De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (Terra-Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel en Het leven van een loser 11 – Drie keer niks (De Fontein) van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018. Griffiths en Denton wonnen in de leeftijdscategorie 6 – 9 jaar en Kinney in 10 – 12 jaar.

Prijs populairste kinderboek

De prijs van de Nederlandse Kinderjury is de populairste kinderboekenprijs in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en wordt bepaald én uitgereikt door de kinderen zelf. De bekroningen door presentatrice Lieke van Lexmond bekendgemaakt en uitgereikt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Bijlmerplein.

Pluim voor Manon Sikkel & Marte Jongbloed

De Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury lazen alle vijf genomineerde boeken en reikten een eigen prijs uit: de Pluim van de Senaat. In de leeftijdscategorie 6-9 jaar won De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre van Marte Jongbloed (Luitingh-Sijthoff) en in de leeftijdscategorie 10-12 jaar won Izzylove 7 – Expeditie vriendschap van Manon Sikkel (Luitingh – Sijthoff).

Er zijn nog geen reacties.