De Leesweken komen eraan: lees mee met je klas

12 februari 2019

Weet jij al welk boek je gaat lezen tijdens de Leesweken van de Nederlandse Kinderjury? Nee? Neem dan een kijkje in de Leeslijst en ontdek welk boek bij jou past! Je kan kiezen uit verschillende soorten thema’s, bijvoorbeeld spannende boeken, sportboeken of juist grappige boeken. Vanaf 20 mei kun je stemmen tijdens de landelijke Stemweek. 

De Senaat
De Senaat is de vakjury van De Nederlandse Kinderjury en bestaat uit 12 kinderen, één uit elke provincie. Wie in de Senaat zit, wordt op 6 maart bekendgemaakt. De Senaat werft stemmen, vlogt of blogt en leest alle boeken van Nederlandse auteurs uit de Leeslijst van de Nederlandse Kinderjury. Hieruit kiest de Senaat per leeftijdscategorie een winnaar. Deze boeken krijgen de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury.

Vervolgens kiest de Senaat tijdens een geheime vergadering op woensdag 5 juni 2019 hun eigen winnaar uit. Dit boek wint de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury. Als kers op de taart reikt de Senaat ook nog eens de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury uit op woensdag 26 juni 2019.

Er zijn nog geen reacties.