Expositie met je groep: beleef Nurdius in het echt!

18 september 2019

De kindertentoonstelling is gemaakt rondom de populaire kinderboekenserie Dagboeken van Nurdius Maximus, waarin een Romeinse jongen van 12 jaar oud een grote Romeinse held wil worden. De Romeinse wereld zoals auteur Tim Collins en illustrator Andrew Pinder die beschrijven, is fantasievol, maar wel gebaseerd op ware bronnen.

De spannendste en grappigste avonturen uit de boeken komen terug in deze speciale doe-expo, waar kinderen aan de hand van opdrachten zelf in de huid van Nurdius Maximus kunnen kruipen. Hoofdpersoon Nurdius Maximus is een dunne, onhandige slungel, die zeker weet dat hij Romeinse held zal worden. Zijn oudere broer is een generaal in het leger en zijn vader en moeder vinden Nurdius maar lastig en onhandig. Nurdius en zijn slaaf Linos beleven allerlei avonturen, die Nurdius beschrijft in zijn dagboeken.

Mis geen enkel Nurdius dagboek -

bekijk en bestel hier alle delen uit de serie! 

Tijdens zijn hilarische pogingen om een held te worden, werkt hij aan de zijde van Caesar, probeert hij barbaren op te voeden en leert hij vechten als een gladiator. Van de kinderboekenserie zijn inmiddels meerdere delen verschenen. De avonturen zijn gebaseerd op Romeinse bronnen, wat de boeken interessant en fantasievol maakt, want die wereld lijkt wel heel ver weg. 

Het Waterliniemuseum is gelegen in de bomvrije kazerne van Fort bij Vechten in Bunnik (Utrecht). Het museum (inclusief tijdelijke tentoonstelling) is gratis te bezoeken met een museumkaart.

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur 
Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend!

Er zijn nog geen reacties.