Geef een boek cadeau: Koning van Katoren

11 december 2019

De nieuwe titel van de leesbevorderingscampagne Geef een boek cadeau is bekend: Koning van Katoren van Jan Terlouw. Dit boek is vanaf 7 februari 2020 voor 2 euro te koop in de boekhandel.

Leuk om cadeau te geven, aan jezelf of een ander. Doel van de actie is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. 

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. 

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

Er zijn nog geen reacties.