Kinderboekenfestival Knetters met Paul van Loon

11 september 2018

Kinderboekenfestival Knetters, al jaren een begrip in Tilburg, komt dit jaar naar Dongen, in De Cammeleur op zondagmiddag 30 september. In de middag zijn alle kinderen van 3 tot 12 jaar welkom. De presentatie is in handen van cabaretière Christel de Laat.

Knetters, feest met letters, is een mix van theater, liedjes, muziek, workshops en heel veel boeken. Het programma is net zo vol en gevarieerd als vorige jaren, maar toch even anders. Dat komt met name door de samenwerking met Jeugdorkest KMD, dat verhalen over vriendschap (het thema van de Kinderboekenweek dit jaar) een extra dimensie geeft door live te spelen. Ook verzorgt KMD drie workshops, namelijk slagwerk, houtblazers en koperblazers. Zo kunnen kinderen kennismaken met deze instrumenten. Ze gaan met echte muzikanten aan de slag om samen een aantal instrumenten te ontdekken.
Programma
Knetters begint met een centraal programma, daarna kan iedereen naar de workshops en andere activiteiten. Tussendoor is er een optreden van Paul van Loon. Elk kind krijgt een feesttas mee naar huis met onder andere alle verhalen die Eus Roovers speciaal voor deze Knetters geschreven heeft. Inloop 12.30 uur. Aanvang programma: 13.00 uur.
De organisatie achter Knetters
De organisatie van Knetters bestaat uitsluitend uit vrijwilligers van de Stichting Plezier in Lezen (SPIL). Deze stichting wil op een speelse manier lezen onder kinderen bevorderen. In tijden dat kinderen aantoonbaar minder lezen, dat bibliotheken flink moeten bezuinigen of zelfs sluiten en subsidies afnemen. Twee jaar geleden is Knetters uit het niets van de grond gekomen met enkel bijdragen van sponsoren. Kaarten kosten 2,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van De Cammeleur of aan de kassa.

5 reacties

Conny Nissen schreef op 11 september om 17:31

De boeken van Paul van Loon vinden de kinderen altijd super. Ik lees met veel plezier voor uit Weg met die krokodil en Meester Kikker of Dolfje Weerwolfje... De kinderen maar ook ikzelf kunnen er geen genoeg van krijgen. Het zou geweldig zijn om ook de nieuwste AVI serie van Paul van Loon in de klas te hebben waar de kinderen uit kunnen lezen!!

Monique Hoogendijk schreef op 13 september om 20:55

Als remedial teacher is het o.a.mijn taak om kinderen wat verder te brengen in hun leesontwikkeling. Daarbij is leesbeleving ontzettend belangrijk.Als de inhoud van een boek het kind aanspreekt bereik je veel meer. Met de boeken van Paul van Loon is dat geen probleem . De kinderen willen gewoon niet stoppen met lezen! En oefening baart kunst ..dus leeskilometers maken!
Boeken van Paul van Loon ..,,welkom! Altijd fijn!

Paula bode schreef op 13 september om 22:04

Voor mijn zoon Sander dekker die heeft dit jaar voor het eerst zijn eigen groep 6en is een super meester

Manon van Leest schreef op 13 september om 22:43

Wat zou het fijn zijn als mijn jongste zoon gaat leren lezen uit de boekjes van Paul van Loon! Hij heeft een Taalontwikkeling stoornis en zal hier veel moeite voor moeten gaan doen. Maar met behulp van deze boeken kunnen we het wel heel erg leuk gaan maken. Hij geniet nu volop als ik voordat hij gaat slapen een boek ga voorlezen van Dolfje.

Krista Janssens schreef op 16 september om 13:33

Lezen is steeds een passie van me geweest: in mijn kindertijd en nu nog steeds. Deze passie wil ik elk schooljaar zoveel mogelijk aan mijn leerlingen in de klas doorgeven. In deze digitale wereld wordt er vaak te weinig gelezen, vaak te weinig een boek vastgenomen en een boek vastnemen, ruiken, in het verhaal opgaan,...niet is mooier dan dat. Met deze boeken heb ik weer wat extra leesmateriaal om mijn leerlingen van het tweede leerjaar dit gevoel ook mee te geven.