Klassiekers voor jonge lezers (met leuke test en app!)

21 oktober 2019

Zes spannende, avontuurlijke en aangrijpende klassiekers zijn nu toegankelijk gemaakt voor je leerlingen vanaf 9 jaar. 

Bewerking van prachtige klassiekers door schrijvers - Nu te bestellen (met test en app!) 

Kinderboekenschrijvers zoals Frank van Pamelen en Marlies Slegers hebben een bewerking gemaakt van hun favoriete klassiekers om kinderen kennis te laten maken met deze prachtige verhalen.

Uitgeverij Zwijsen selecteerde klassiekers als Gullivers Travels, Peter Pan en Sherlock Holmes - The Hound of the Baskervilles. Gulliver’s Travels uit 1726 is na bijna 300 jaar nog altijd actueel. Schrijver Jonathan Swift wist op prachtige wijze te laten zien dat wat voor de één normaal is, de ander juist vreemd vindt. Maar al die verschillen zijn bijzonder en heel leerzaam. Peter Pan is meer dan een Disney-film. Het is een tijdloos verhaal uit 1911, geschreven door J.M. Barry, dat eigenlijk over iedereen gaat. En Sherlock Holmes is de bekendste detective allertijden, en niet alleen een spannende serie met Benedict Cumberbatch als een hedendaagse Sherlock. De andere boeken in de serie zijn Dracula, Oliver Twist en The Wizard of Oz.

Tijdloze boeken vol fantasie 

Waarom klassiekers zo leuk zijn? Omdat ze gaan over een wereld vol fantasie. Ze zijn spannend en grappig. En het bijzondere is: dat blijven ze dus door de jaren heen. Ze worden nooit ouderwets of saai. Ze zijn in de loop der tijd vertaald in heel veel talen. Waar ook ter wereld vind je deze verhalen terug in boekwinkels en bibliotheken. Een klassieker wordt al snel als een soort vriend. Een vriend die je op een geweldige manier vertelt over dingen die in het leven belangrijk zijn.

Lekker toegankelijk 

Reden genoeg voor Uitgeverij Zwijsen om deze mooie en tijdloze verhalen geschikt te maken voor een jonger publiek. De zes kinderboekenschrijvers hebben de boeken zo bewerkt en vertaald dat het lekker toegankelijke verhalen zijn geworden voor een breed lezerspubliek. In deze nieuwe uitgaven, met prachtige, kleurrijke illustraties van bekende illustratoren als Martijn van der Linden en Emma Ringelding, is het beste van twee werelden bij elkaar gekomen. Elk boek is voorzien van een gratis app met extra’s zoals luisterboek en boektrailer met historische context om het verhaal nog meer tot leven brengen.

De Klassiekers zijn voor Zwijsen bewerkt door:

  • Marlies Slegers – De wonderbaarlijke tovenaar van Oz
  • Monique van der Zanden – Vlieg mee met Peter Pan
  • Ruben Prins – Oliver Twist alleen in Londen
  • Frank van Pamelen – Sherlock Holmes – De hond van Baskerville
  • Lizzy van Pelt – De reizen van Gulliver
  • Esther van Lieshout – Dracula – Jacht op de vampier

Er zijn nog geen reacties.