Knetters Kinderboekenfeest 2020!

15 september 2020

Op zoek naar de allerleukste activiteit in de klas voor de Kinderboekenweek? Het kinderboekenavontuur DigiKnetters is de hele Kinderboekenweek online. Van 27 september tot en met 11 oktober. Gratis te beleven voor alle kinderen. Onderzoek wijst uit dat kinderen steeds minder lezen. Dat is geen goede zaak, want lezen is goed voor de ontwikkeling en prikkelt de fantasie en creativiteit van kinderen. Bovendien blijkt een zwakke start bijna niet meer in te halen. Daarom organiseert de Stichting Plezier in Lezen (SPiL) het kinderboekenfestival Knetters voor kinderen van 4 - 12 jaar, hun leerkrachten en ouders. Zo-dat ze op een aantrekkelijke, gevarieerde wijze in aanraking komen met boeken, auteurs, illustratoren en theatermakers.

DigiKnetters is gekoppeld aan het thema van de Kinderboekenweek: En toen. Tijdens het online avontuur staat de geschiedenis van Tilburg centraal. Koning Willem II toert met je door de stad, deelt opmerkelijke weetjes en onderweg ontmoet je Tilburgse kinderboekenschrijvers zoals Erik van Os, Frank van Pamelen, Eus Roovers, Jolanda Horsten en Paul van Loon. Die laatste komt op het eind van het avontuur bij je thuis voorlezen. De techniek van Augmented Reality maakt dit mogelijk. Het avontuur is te spelen via www.knettersfeest.nl. Vanaf 27 september dus.

Gratis lesbrief voor scholen

DigiKnetters is heel geschikt voor leerkrachten om in de klas aandacht te besteden aan de Kinderboekenweek in het thema van dit jaar. Het avontuur kan klassikaal beleefd worden, of door elk kind apart. Er is een gratis lesbrief te downloaden via www.knettersfeest.nl

Om het doel te bereiken werkt SPiL samen met Stichting Leergeld, de Quiet Community, De Schrijverscentrale, Bibliotheek Midden Brabant en Cubiss (provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken).

Er zijn nog geen reacties.