Lezen is Leuk!

15 april 2019

Jaarlijks strijden kinderen van groep 7 en 8 om de titel De Nationale Voorleeskampioen. Wie van de jonge lezers zich in 2019 zo mag noemen wordt bepaald op 22 mei 2019, tijdens de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen. In de aanloop naar de landelijke finale vinden deze maand de provinciale finales plaats. Vrijdag 12 april heeft Maysam Schoenmakers de Brabantse finale gewonnen. Zij las voor uit Hoe overleef ik mezelf? van Francine Oomen. De jury bestond uit Stan Thielen (winnaar Pabo Voorleeswedstrijd 2018), Annette Sluiter (redacteur bij uitgeverij Zwijsen) en juryvoorzitter Rick de Haas (llustrator van o.a. Mees Kees en De Gorgels).

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken. Zoveel mogelijk kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs aan het lezen krijgen: dat is de insteek van De Nationale Voorleeswedstrijd! Stichting Lezen en de bibliotheken organiseren deze spannende leesbevorderingscampagne al meer dan 25 jaar.

Favoriete schrijvers

Dagboek van een muts van Rachel Renee Russell werd voor het derde jaar op rij het meest gekozen voorleesboek (gekozen door 104 schoolkampioenen). Matilda van Roald Dahl (60 keer) en Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens (57 keer) staan op de tweede en derde plaats.

Meer weten over De Nationale Voorleeswedstrijd? Neem dan een kijkje op deze website!

Er zijn nog geen reacties.