Wie wat waar tijdens de Kinderboekenweek I Annet Schaap

27 september 2018

"Deze Kinderboekenweek reis ik het land door met Lampje, het boek dat ik vorig jaar geschreven heb. Het is een spannend en sfeervol boek en ook een beetje verdrietig. Ik ga eruit voorlezen en een stuk vertellen.

Foto: Annet Schaap en Frederike de Winter

Op de foto: Annet Schaap (l) met muzikante Frederike de Winter. 

Om dat nog mooier en beter te doen komt muzikante Fredrike de Winter ook mee. Zij heeft bij scènes uit het verhaal muziek geschreven, bijvoorbeeld bij de Vreselijke Storm en bij het Monster Onder Het Bed, en als ik voorlees speelt en zingt ze daarbij." 

Het hele land door 
"Samen trekken we twee weken het hele land door, en komen we zingen en vertellen op scholen, in boekwinkels en bibliotheken. We gaan naar Den Bosch, Assen, Dordrecht, Arnhem, Tilburg, Ede, Roden, Groningen, Utrecht, Den Haag, Bussum en weer naar Utrecht (wat handig is want daar wonen we zelf)." 

"Dan, op de laatste dag van de Kinderboekenweek treed ik ook nog een keer op met Janneke Schotveld, voor wie ik de boeken van Superjuffie heb geillustreerd. In Nijmegen, op 14 oktober. Dan mag ik naar huis en weer helemaal in mijn eentje in mijn atelier zitten schrijven en tekenen. Dat vind ik dan vast erg fijn." 

Voorproefje van de vertelvoorstelling:

Er zijn nog geen reacties.