Wie wat waar tijdens de Kinderboekenweek I Selma Noort

9 oktober 2018

Selma Noort heeft het druk in de kinderboekenweek! Dat komt omdat de schrijfster dit jaar feest viert: ze schrijft 40 jaar, en ze heeft meer dan 180 boeken voor kinderen geschreven. Voor kinderen vanaf 3 tot en met 16 jaar. Voor kinderen met dyslexie. Voor kinderen die thuis een andere taal spreken. Voor kinderen die niet zo van lezen houden, en voor kinderen die heel veel van lezen houden. Dikke boeken, dunne boeken, soms waar gebeurd, en altijd grappig of spannend.

In deze kinderboekenweek reist Selma van school tot school. "Ik vertel over mijn boek dat een prijs won voor het beste geschiedenisboek voor kinderen De zee kwam door de brievenbus, en ik vertel en lees voor uit mijn allernieuwste boek Silas en de wolf. In dat boek staat een mooi winterverhaal over een jongen die in de bossen een wolf tegenkomt en dat geheim wil houden, omdat er veel jagers in zijn dorp wonen. 

"Als ik naar een school ga, neem ik een powerpointpresentatie mee, vertel en lees ik voor. Ik stel vragen aan de kinderen, en de leerlingen mogen ook weer van alles vragen. Als er tijd is, speel ik een quiz waarbij de winnaar een boek voor de hele klas kan winnen."

Deze kinderboekenweek gaat de schrijfster eerst naar het kinderboekenbal. Daarna is ze een dag in Katwijk, twee dagen in Rijnsburg, in Amstelveen, een avond in Alphen a/d Rijn, weer een dag in Barendrecht, Epe, Bleiswijk en in Hoofddorp. Overal deelt ze kaarten van haar boeken uit, met voor wie dat wil een handtekening erop.  Je kunt Selma ook op jouw school uitnodigen via De Schrijverscentrale. Wil je meer weten over Selma en haar boeken? Kijk dan op haar website(Psssst: ze geeft ook workshops voor meesters en juffen!)

Schrijver in de klas? Voorbereiden doe je heel eenvoudig met onze extra materialen speciaal ontwikkeld om een schrijversbezoek nóg succesvoller te maken! 

Er zijn nog geen reacties.