Yosan is De Nationale Voorleeskampioen 2019!

23 mei 2019

Hoera! Yosan Wegihu Teame (11) van CBS de Fontein in Drenthe heeft De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen! Deze werd voor de zesentwintigste keer gehouden op 22 mei in de Schouwburg Amstelveen. Naast Yosan wisten ook Maysam Schoenmakers (Noord-Brabant) en Mees Willemsen (Limburg) een podiumplaats te veroveren.

Tijdens de landelijke finalen nam Yosan het op tegen de winnaars uit de 11 andere provincies. Voor een volle zaal lazen alle finalisten een stukje voor uit hun favoriete boek. Yosan las voor uit Suus en Steef op reis van Joke de Jonge. Ook moesten alle finalisten ‘onvoorbereid voorlezen’ uit een boek dat ze nog niet kennen. Dat was wel even spannend!

De jury bestond uit Bart Tuinman (presentator NOS Jeugdjournaal), Jolanda Robben (bibliothecaris van het jaar) en Pieter Koolwijk (kinderboekenauteur). Onder voorzitterschap van Manon Sikkel (kinderboekenamabassadeur) bepaalden zij dat Yosan zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2019 mag noemen. Yosan wordt ook een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Dit jaar wordt extra bijzonder, want in 2019 bestaat het museum 25 jaar.

 

Er zijn nog geen reacties.