Zilveren Griffels en Penselen 2019 bekend

19 juni 2019

De Griffeljury heeft vandaag twaalf kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de prijs voor de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar. 

De Penseeljury reikte acht Zilveren Penselen uit, de prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. In totaal werden door de jury’s ook negenentwintig Vlag en Wimpels, eervolle vermeldingen, toegekend.

Dolf Verroen ontving een Zilveren Griffel voor zijn novelle Droomopa. Gideon Samson kreeg voor zijn nieuwste kinderboek Zeb. een Zilveren Griffel. Zeb. is dubbel bekroond: illustrator Joren Joshua krijgt een Zilveren Penseel voor zijn indrukwekkende illustraties bij het verhaal. Tijdens het Kinderboekenbal begin oktober zullen de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel bekend worden gemaakt.

TIP bij Droomopa:

Land van Lezen ontwikkelde mooie en praktisch inzetbare lesbrieven over rouw en verlies. Zo maak je dit lastige onderwerp in je groep bespreekbaar. 

Lesbrief rouw en verlies - onderbouw

  Lesbrief rouw en verlies - middenbouw

Lesbrief rouw en verlies - bovenbouw 

Zeb. bekroond met een Zilveren Griffel en een Zilveren Penseel
Zeb. valt twee keer in de prijzen. Schrijver Gideon Samson ontving een Zilveren Griffel en illustrator Joren Joshua een Zilveren Penseel voor dit kinderboek. Samsons werk werd bekroond met Zilveren Griffels, Vlag en Wimpels en de Gouden Lijst. Hij was de jongste schrijver ooit die een Zilveren Griffel in ontvangst mocht nemen.

Nieuwsgierig naar Zeb. geworden? Je bestelt het prijswinnende Zeb. eenvoudig via onze webshop. 

Droomopa van Dolf Verroen bekroond met een Zilveren Griffel
Dolf Verroen is Nederlands oudste en nog actieve schrijver. Eerder maakte hij met illustrator Charlotte Dematons het Kinderboekenweekgeschenk Oorlog en vriendschap, waarin de kinderboekenschrijver zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog verwerkte. Droomopa is een prachtig verhaal over een jongen die zijn opa moet missen. 

 

  • Nieuwsgierig geworden naar dit prachtige boek? Bekijk en bestel Droomopa eenvoudig in onze webshop. 

Er zijn nog geen reacties.